Hère Bugu is een gemeenschap met een eigen-wijze visie op samenwerking in en met Afrika. Tot ontwikkeling gebracht door Baba Traoré (Malinees) en Yvonne Gerner (Nederlandse). Zij biedt sinds 2008 aan een snel groeiende groep mensen een omgeving waarin ze kunnen leven, werken, spelen en leren. Te midden van de ultieme chaos waarin de Sahellanden verkeren, lukt het Hère Bugu om een oase van rust en inspiratie te creëren. Het is een toonbeeld van diversiteit tussen de verschillende etnische groepen, tussen mannen en vrouwen, jongeren, kinderen en ouderen. Opleiding en werk bieden houvast en er wordt gewerkt aan een circulair economisch model waar iedereen van profiteert.

Hère Bugu  is ook, op stille wijze, een actieve bevorderaar van vrede geworden tussen de strijdende partijen.  Het effect van de gemeenschap is merkbaar tot in de verre omtrek. Inmiddels door iedereen geliefd en gerespecteerd, heeft het zijn invloed als een oriëntatiepunt op weg naar een betere en menswaardige toekomst.

Inschrijven

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang bij elk nieuwe artikel een e-mailbericht.

HERE BUGU

“Plaats van Vrede”

Het project van Rondom Baba

Here Bugu is een ecologische gemeenschap op het platteland van Mali. Een land waar de bevolking getekend is door een geschiedenis van slavernij, kolonisatie en hulpverslaving en nu verscheurd wordt door oorlog. Daar werken wij met de arme bevolking uit verschillende etnische groeperingen aan gemeenschapsvorming en vaardigheidstraining. De deelnemers leren creatief te denken, fantasie te ontwikkelen, ondernemend te zijn en zelf dingen te maken. Het respect voor elkaar is daarbij een sleutelwoord. Oprechtheid in wat we zeggen in relatie tot wat we doen is essentieel. We geven praktisch onderwijs voor hoofd, hart en handen om een gezonde leergierigheid wakker te maken. Hiermee wordt het gevoel van eigenwaarde hersteld, het allerbelangrijkste dat mensen in het verscheurde Mali nodig hebben voor het bouwen aan een nieuw, menswaardig bestaan.

Over ons

De gemeenschap

Babablog

Vrienden

Stichting Rondom Baba

Contact