HELP HERE BUGU DOOR DE CRISIS

Gepubliceerd Op: 21 april 2024

Terwijl Europa miljarden investeert in de Afrikaanse landen die aan de Middellandse zee liggen om de emigranten uit Afrika tegen te houden en veel hulporganisaties Afrika verlaten hebben…

….. investeren wij in Hère Bugu, een gemeenschap in Mali die mensen opnieuw met hun omgeving verbindt en ter plekke perspectief biedt voor een menswaardig bestaan. Hère Bugu is in 2008 opgezet door Baba Traoré samen met Yvonne Gerner. De stichting Rondom Baba investeert in het uitbouwen van de gemeenschap, met veel aandacht voor sociale rechtvaardigheid. De gemeenschap biedt veiligheid, culturele ontwikkeling en draagt bij aan de economie.

Onder zware omstandigheden rekenen de lokale mensen op Hère Bugu en wij, van Rondom Baba, laten hen niet in de steek. Door ons kunnen ze volhouden in deze moeilijke fase, voelen ze zich gezien en hebben ze de kracht om door te gaan.

Dat kost geld. Van de Malinese overheid valt voorlopig geen steun te verwachten en de kosten van de basisvoorzieningen bedragen per maand € 5.500. Graag zouden we dat bedrag de komende paar jaar via donateurs bijeen brengen om garant te staan voor de continuïteit.

Wij vragen jullie of je  ons wilt helpen door:

Met vriendelijke groet,

het bestuur van Stichting Rondom Baba,

mede namens Yvonne Gerner en Baba Traoré (Mali)

lees meer over ons en volg ons via:

  • Deze blog/nieuwsbrief, ook aan te melden aan de rechterkant;
  • LinkedIn Rondom Baba en Instagram @rondombaba_nu;
  • De vaste WhatsApp groepen “het Rondom Baba journaal” en “het Rondom Yvonne journaal” (voor deze laatsten na aanmelding via info@rondombaba.nl met tel.nr.) 

Deel deze post met je vrienden!

Inschrijven

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang bij elk nieuwe artikel een e-mailbericht.