ONZE JAARLIJKSE RIJST- EN GIERST ACTIE

Gepubliceerd Op: 7 december 2021

Jaarlijks houden wij in de maand december een actie om rijst en gierst in te kunnen kopen.
En ook dit jaar willen we een beroep op u doen.

Een zak rijst van 100 kilo kost € 70,-,  donatielink
Een zak gierst van 100 kilo kost € 40,-

Uw bijdrage van één of meerdere zakken gierst of rijst kunt u overmaken op onze rekening:

Stichting Rondom Baba
NL98TRIO0784740593   o.v.v. Rijstactie

Voor overmaken vanuit het buitenland: BIC TRIONL2U
Wanneer je jezelf aanmeld op de mailinglijst van de babablog ontvang je ook de bijbehorende mail met het laatste nieuws over de Rijstactie en kunnen we je persoonlijk bedanken.
Mailinglijst Babablog

De omstandigheden in Mali worden steeds zwaarder door de toenemende hitte, het oorlogsgeweld en de voortdurend dreigende hongersnood. Ondanks dat is Here Bugu nog steeds een veilige plek in de regio waar de mensen hoop en kracht uit putten voor een betere en menswaardige toekomst. Dat is ongelooflijk belangrijk. In de geschetste omstandigheden is onze jaarlijkse rijst- en gierstactie dan ook heel belangrijk naast alle activiteiten die we bieden zoals opleidingen voor jongeren, werkverschaffing en scholing voor kinderen. De rijst en gierstactie geeft niet alleen eten aan heel veel mensen op en rondom Here Bugu. Hij biedt ook bescherming voor Here Bugu door de onvoorwaardelijke hulp die we kunnen bieden.

Daarom doen we bij deze weer een beroep op alle vrienden en sympathisanten om ons te helpen met het inslaan van graan (gierst en rijst) zodat we in de loop van het jaar de moed erin kunnen houden. Van het geld dat binnenkomt kopen wij lokaal rijst en gierst in. Deze rijst en gierst van hoge kwaliteit (in tegenstelling tot de geïmporteerde witte rijst) wordt vaak opgekocht door grote handelaren en geëxporteerd en komt hierdoor niet ten goede aan de lokale bevolking. Wij betrekken onze rijst en gierst bij de boeren zelf in de dorpen We betalen een redelijke prijs, net als aan de tussenpersonen en de chauffeurs van tractors, de paardenkarren en de ezelkarren die de zakken in kleine hoeveelheden gedurende de maand januari bij ons afleveren.

Sinds vorig jaar hebben we onze eigen machine om de rijst te pellen want de rijst komt ongepeld bij ons aan, het kaf gaat naar de dieren.

Het graan komt in de zakken van 100 kilo wordt daarna gereinigd door vrouwen. Ook zij worden betaald. Het wordt opgeslagen en medewerkers van Here Bugu stellen de lijsten samen van de families die het het hardste nodig hebben. Daar wordt het in het donker langs gebracht met onze auto’s.

Het schrift waarin alles genoteerd wordt over de verdeling van de zakken.

 

Op oudejaarsdag organiseren de jongeren een feest voor alle kinderen met een goede maaltijd en veel plezier en spelletjes. Wij hopen op uw steun bij dit alles.

Een zak rijst van 100 kilo kost € 70,-,
Een zak gierst van 100 kilo kost € 40,-

Uw bijdrage van één of meerdere zakken gierst of rijst kunt u overmaken op onze rekening:

Stichting Rondom Baba
NL98TRIO0784740593   o.v.v. Rijstactie
(BIC TRIONL2U)

Vorig jaar konden we ook 35 zakken geven aan de families van de Peulen, de vluchtelingen die nu op Here Bugu wonen en die verstoken zijn van alle hulp.

Deel deze post met je vrienden!

Inschrijven

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang bij elk nieuwe artikel een e-mailbericht.