"Verbinding is het sleutelwoord voor verandering"

yvonne

Stichting Rondom Baba: Yvonne Gerner

Yvonne Gerner, initiatiefneemster van de Stichting Rondom Baba, werd geboren in 1949 in Amsterdam als oudste van drie meisjes. Na de lagere school en MMS volgde zij de Sociale Academie, richting Orthopedagogisch Inrichtingswerk in Amsterdam.

Daarna werkte zij een aantal jaren als groepsleidster in de Triangel in Amsterdam, een huis waar gezinnen met geweldsconflicten werden opgenomen. Daarop volgden nog een aantal jaren als maatschappelijk werkster en gezinstherapeutisch begeleider bij Pro Juventute in den Haag.

Van 1976 tot 1984 is zij thuis als moeder en huisvrouw voor haar drie kinderen en verschillende pleegkinderen. Daarnaast bouwt ze een poppenkasttheater waarmee ze voorstellingen geeft in scholen en club- en buurthuizen.

Van 1984 tot 1988 volgt zij de Nederlandse School voor Spraakvorming, een HBO in Nederland en Zwitserland. Daarna volgen 15 jaar als stafdocent in voordrachtskunst en stemwerk en studentenmentor aan de Hogeschool voor docent dans in Den Haag. Daarnaast voorstellingen in binnen- en buitenland als uitvoerend voordrachtskunstenaar, spreker bij dansvoorstellingen en eigen gedichtenprogramma´s.

Van 2003 tot eind 2008 bureaumanager bij een architectenbureau met een onderbreking van een jaar om te reizen.
Inmiddels zijn de 3 kinderen volwassen en de wereld ingetrokken.

Gedurende het verblijf in Mali in haar vrije jaar werd zij geïnspireerd door de ontmoeting met Baba en met de chef van Dialangou om haar capaciteiten in de komende jaren in te gaan zetten voor de mensen daar.

< terug