"Hij die zijn ogen niet kan sluiten op het moment dat het nodig is, kan niet goed kijken."

Een Afrikaans spreekwoord

Films

Baba beschikt over een filmcamera zodat iedereen de voortgang van het werk ook in beeld kan volgen. Een goede bijkomstigheid van het filmen is dat de mensen in Dialangou zich er zeer bewust van zijn dat er mensen in Nederland zijn die belangstelling voor ze hebben en door het gebruik van dit medium meer betrokken zullen zijn. Door het vertonen van films hopen de bewoners van Dialangou uit de anonimiteit te komen.

Here Bugu film 2014


Rondwandeling met stichting Rondom Baba over het terrein Here Bugu

De intocht van Nicolas

Eén van de projecten is de aanschaf van een paard en wagen waarmee de vrouwen naar de markt kunnen om hun producten te verkopen.Op de babablog valt er meer over te lezen. Op het filmpje zie je de aankomst van het paard Nicolas met de broers van Baba, de aankomst van de Canari met Baba, de burgemeester pappa Bathily en mezelf, de toespraak van Baba waarin het paard zijn naam krijgt, van de chef Adjoda, van de burgemeester en van Moekeltoe, hoofd van het comitee de cheval. Tenslotte wordt hij naar zijn nieuwe behuizing gereden en klets ik nog wat na met de vrouwen. Nicolas is inmiddels het meest vertroetelde paard van Mali geloof ik.

Ontvangst in Sevare

Op 30 december 2008 arriveerden we met le canari en le pigeon na 8000 km in drie weken bij het huis in Sevare/Mali. De ontvangst was overweldigend en onverwacht. De vrouwen van Dialangou waren er, Njaga van Baba en Gogo, de burgemeestersvrouw en al hun kinderen, Ibrahim met de voet en vele, vele andere genodigden.


Een pelmachine in Dialangou